İçeriğe geç

Çörten Nedir Tdk

Çörte nedir?

Oluklarda biriken suyu boşaltmak için kullanılırlar. İnanışa göre gargoyles, gündüzleri taşa dönüşen ve geceleri canlanan yaratıklardır. Gargoyles, efsanevi yaratıklardır. Evlere ve ahırlara bağlanırlar.

Çörten hangi dilde?

Gargoyle – Nişanyan Sözlüğü. Bazı Anadolu lehçelerinde bulunan çörten “kurutulmuş yoğurttan yapılan yiyecek” anlamı da çortan kelimesinin Ermenice hali olan Թրրրրրրրրkal “kuru yoğurt”tan gelir ve ayrı bir kelimedir.

Çörten suratlı ne demek?

Gargoyle gibi AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI Bir oluk gibi, çok gürültülü.

Çörten nedir hayvan?

Gargoyle ve Grotesk’in tarihteki anlamı; TDK’nın tanımına göre; Antik Roma yapılarında rastlanan, insan, hayvan ve çiçek figürlerinin gülünç bir biçimde bir araya geldiği abartılı bir süsleme tarzıdır.

Çörten nedir ne işe yarar?

[2] (Mimarlık) Ahşap binalarda ahşaptan, yığma binalarda ise taş veya betondan yapılan, çatıya düşen yağmur ve kar suyunu toplayıp bina duvarlarından uzaklaştırmak üzere tasarlanmış, dışa bakan, oluk biçimli mimari eleman.

Çört anlamı nedir?

Çört, silika bileşimine sahip ince taneli bir kimyasal tortudur. Çört, genellikle biyolojik kökenlidir, ancak aynı zamanda kimyasal çökelti veya diyajenetik ikame olarak, örneğin taşlaşmış ağaçta olduğu gibi, inorganik olarak da ortaya çıkabilir.

Corten cephe nedir?

Corten paneller, dış cephe kaplaması için kullanılan bir karbon çelik türüdür. Bu paneller karbon, manganez, silikon, kükürt, fosfor, nikel, krom ve bakır elementlerinden yapılır. Özellikle inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan Gargoyle panellerin birçok farklı avantajı vardır.

Gargoyles nedir?

Gargoyle, mimaride, parapet oluğundan suyu boşaltmak için kullanılan su hortumu.30 Ağustos 2024Gargoyle, mimaride, parapet oluğundan suyu boşaltmak için kullanılan su hortumu.

Gargoyle ne işe yarar?

Gargoyles, saçaklardan dışarı doğru uzanan ve çatı etrafında biriken yağmur suyunu duvar temelinden uzağa yönlendiren oluklardır. Ana amaç, su drenajını sağlamaktır.

Çörçü ne demek?

Çöpçüler, bir topluluğun veya özel bir tesisin kamusal alanlarında temizlik yapan ve çöp toplayan kişilerdir.

COR-TEN saç nedir?

Cot-Ten (Corten) sac, hava koşullarına dayanıklı ve kendiliğinden paslanabilen bir çelik türüdür. Corten sacların özellikleri şu şekilde olabilir: Pas direnci: Corten saclar, yüksek miktarda krom, bakır ve fosfor içeren bileşimleri nedeniyle hava koşullarına dayanıklıdır ve kendiliğinden paslanır.

Suratın Türkçesi nedir?

Cevap: Hız, hız, hız.

Çörten ağızlı ne demek?

BAHÇE: Oluk ağzı. (En popüler türü aslan başı şeklinde olanıdır.)

En yalnız hayvan hangisi?

Dünyada pek çok yalnız hayvan türü vardır, örnek olarak kutup ayısını ele alabiliriz. Kutup ayıları, çiftleşme mevsimi, ardından yavrulara bakma dönemi (kutup ayılarında dişi yavruları büyütür) ve bazı istisnai durumlar gibi hemen hemen her hayvanda gözlemlenebilen davranışlar dışında yalnız yaşarlar.

En sinirli hayvan nedir?

Dünyanın en sinirli kedisi; GARFI

Çerçi Türkçe mi?

Andreas Tietze’nin tarihî-etimolojik Türkçe-Türkçe sözlüğünde çerçi kelimesi Moğolca “car (haber)” kökünden gelmekte ve “car ‘haber’ +-çi” şeklinde açıklanmaktadır (Tietze, 2002; 428)”.

Çerçi hangi dilde?

Kökenine bakarsak; Farsçada: carcı; “haberci, ulak” anlamına gelen seyyar satıcılar, ticaret yaptıkları sınırlı bir alanda iletişimi sağlıyorlardı ve mektup gibi iletişim araçlarını da taşıyorlardı. Ulaşımın ve kentleşmenin artmasıyla seyyar satıcılık yavaş yavaş ortadan kalkan bir meslek haline geldi.

Çerağ hangi dilde?

Çerağ Farsça kökenlidir ve esas olarak lamba anlamına gelir. Kelimenin sözlük anlamı “aydınlatılan ve ışık veren bir şey”dir. Osmanlı döneminde tüm aydınlatma araçlarına “çerağ” denirdi. Mevleviler ışığı söndürmek yerine “lambayı dinlendirmek” ifadesini kullanırlardı.

Cunta hangi dilde?

Latince “katılmak” anlamına gelen jungere kelimesinden türetilen terimin İspanyolca orijinali junta’dır (hunta diye okunur) ve bu dilden Türkçe de dahil olmak üzere diğer dillere de girmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir