İçeriğe geç

Değişim Fişleri Kaç Gün Geçerli

Bir ürünün değişim süresi kaç gündür?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Değişim için fiş yeterli mi?

Satın alma fişi/fatura olmasa bile tüketicinin iade hakkı vardır. Bu fişe eklenen mallara ilişkin fatura veya benzeri belgenin iadesini talep edebilir; KDV No. 3065 KDV Tebliği No. 54 yürürlükten kaldırılmıştır. Yeni Düzenleme; Genel KDV Uygulama Tebliği’nin I/B-11.1. Bölümü.

LCW değişim fişi kaç gün geçerli?

Ancak LC Waikiki mağazalarımızda kullanılmamış ve deforme olmamış ürünlerin değişim/iadesini makbuz veya fatura ibraz ederek 30 güne kadar destekliyoruz. Ürün kampanyada değilse müşteri memnuniyeti nedeniyle bu süre 60 güne kadar uzatılabiliyor.

Tüketicinin iade hakkı kaç gündür?

Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeden mesafeli sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. “Mal” satın alınacaksa, süre malın teslimi ile başlar; “hizmet” satın alınacaksa, hizmet sözleşmesinin kurulması ile başlar.

Mağazada değişim süresi ne kadar?

Mağazadan satın aldığınız ürünü, koşullar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar satın aldığınız ürünü 15 (on beş) gün içerisinde koşulsuz iade ederken, bazı mağazalar 7-7 gün içerisinde ürünü iade eder, bazıları ise aynı gün koşulsuz iade eder.

Ürün değişimi için fatura şart mı?

Fatura ibraz edilmeden değişim ve iade mümkün değildir. Şirket adına düzenlenen faturalarda, satın alan şirketin iade faturası ile değişim veya iade yapılabilir. Kargo görevlisi paketleri eksiksiz ve hasarsız teslim aldığınıza dair imzanızı alacaktır.

Kaybolan fiş tekrar çıkarılır mı?

Kaybolan fatura yeniden düzenlenebilir mi? Maliye Bakanlığı’nın bu konuda farklı görüşleri olmakla birlikte, kaybolan fatura yerine noter onaylı ve dosyaya uygun bir örneğinin kullanılması mümkündür.

İade kodu kaç gün geçerli?

Kargo gönderim kodumu tekrar nasıl alabilirim? İade talepleri için, ürün gönderimi için sağlanan kargo gönderim kodları taşıyıcıların sistemlerinde 14 gün geçerlidir. 14 gün içinde gönderim yapmadıysanız, “Hesabım > Siparişlerim” sayfasından talep ederek yeni bir kargo kodu alabilirsiniz.

DeFacto değişim süresi kaç gün?

Web sitemizden satın aldığınız ürünleri faturanızla birlikte 30 gün içinde en yakın DeFacto mağazasına iade edebilir veya 90 gün içinde mağazalarımızda değiştirebilirsiniz. İadeniz ödeme yaptığınız kartınıza aktarılacak ve bu seçeneğe ödeme yaptığınızda iade tutarı üye hesabınıza DeFacto parası olarak ayarlanacaktır.

LC Waikiki değişimi nasıl yapılır?

Bizden satın aldığınız LC Waikiki markalı ürünlerinizi, kullanılmamış, hasarsız ve ambalajı bozulmamış olarak, teslim aldığınız tarihten itibaren 120 gün içerisinde, iade politikası şartları dahilinde anlaşmalı olduğumuz kargo şirketlerine kargo ücreti ödemeden kolayca iade edebilirsiniz.

LCW fisimi kaybettim ne yapmalıyım?

Faturanızı/İade formunuzu kaybettiyseniz, hesabınızın “Siparişlerim” bölümünden kolayca yazdırabilirsiniz.

Koton değişim süresi kaç gün?

İadelerinizde, kargo notunda yer alan iade formunu doldurarak, ürünleri ve kargo notunu 30 gün içerisinde MNG Kargo ile ücretsiz olarak iade adresine gönderebilirsiniz. (Mağazalarımızda iade yapılmamaktadır).

Fişsiz değişim olur mu?

Merhaba, fişi olmayan ürünlerin iadesi veya değişimi yapılamamaktadır.

Değişim hakkı kaç gün?

İade süresi (cayma hakkı) kaç gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, müşteri, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

14 günden sonra iade olur mu?

Mesafeli Satış Yönetmeliği’nin 12(1) maddesine göre tüketici, cayma hakkını kullandığına dair bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içinde tüm bedelleri iade etmekle yükümlüdür. 14 günden uzun süren iade talepleri işleme alınamaz.

Değişim ürünü kaç günde gelir?

Cayma hakkına ilişkin bildirimin kendisine ulaşmasından itibaren 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedeli ve teslimat masrafları Alıcı’ya iade edilir ve Alıcı, 10 (on) gün içinde mal/hizmeti geri göndermekle yükümlüdür.

İade yok değişim var yasal mı?

“Değişim mümkün, iade yok” gibi ifadeler hukuka aykırıdır.

Civil değişim süresi kaç gün?

Dilerseniz ürünü 60 günlük alışveriş çeki olarak da iade edebilirsiniz. Bu tercihinizi iade formunda belirtmeniz gerekmektedir.

Değişim yapmayan mağaza nereye şikayet edilir?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; Başvurular, tüketici uyuşmazlık çözüm organlarına şahsen, posta yoluyla veya Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) üzerinden elektronik ortamda yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir