Antifouling boya ne işe yarar?
Kirlenme önleyici boyaların uygulanması, yosun, midye ve sümük gibi zararlı deniz organizmalarının gövdeye yapışmasını önler. Gövdesi kirleticilerle dolu bir tekne ciddi sorunlara yol açacağından, sorunu daha sonra düzeltmektense önlem almak daha kolaydır.
Antifouling sistem nedir, nasıl çalışır?
Kirlenme önleyici boyalar, boya yüzeyinden gövdenin yanındaki mikroskobik su tabakasına kontrollü, dengeli biyositleri (örneğin bakır) salarak çalışır. Bu biyosit tabakası kirleticilerin birikmesini önler.
Teknede zehirli boya nedir?
Antifouling boyalar kısaca teknenin gövdesinin (suda kalan kısmı) bakımı olarak adlandırılır. Antifouling boyalar teknenizin sezon boyunca performansını artıran ve verimli çalışmasını sağlayan uygulamalardır.
Zehirli boya astarı nedir?
Sert antifouling boyalar yüksek sürtünme direncine sahip boyalardır. Teknelerde pürüzsüz bir yüzey istiyorsanız bu boya türünü seçebilirsiniz. Bu, özellikle sürat teknelerinde tercih edilen bir tür antifouling tekne boyasıdır.
Gemiler hangi boya ile boyanır?
Denizcilik sektöründe kullanılan astar boya çeşitleri: epoksi, çinko fosfat, polyester, alüminyum, poliüretan ve sentetik astarlardır.
Ateşe dayanıklı boya ne işe yarar?
Yangına dayanıklı boya, ısıya dayanıklı boya veya yanmaz boya, yüksek sıcaklıklarda tutuşmayan ve uygulandığı yüzeyde yangına karşı koruyucu bir kalkan görevi gören boyadır. Yangına dayanıklı boyalar, ısıyla reaksiyona giren özel kimyasal içeriği sayesinde şişerek uygulanan yüzeyi yangından korur.
İcaf sistemi nedir?
ICAF sistemi, bir kutu soğutucuya monte edilebilen oldukça etkili bir antifouling sistemidir. Kutu soğutucunun altına monte edilmiş ve bir güç kaynağından elektrik akımı alan bakır anotları yavaşça çözerek biyolojik kontaminasyonu azaltır.
MGPS nedir?
Antifouling Sistemi (MGPS/ICAF) Antifouling sistemi bu sorunu çözmenin başlıca yöntemlerinden biridir. YGZ Antifouling Sistemleri (MGPS/ICAF), teknenizdeki deniz canlılarının kirliliğinin minimuma indirilmesini garanti eder.
ICCP nedir?
ICCP, Impressed Current Cathodic Protection’ın kısaltmasıdır. Gemiler, açık deniz platformları, boru hatları ve diğer deniz yapıları gibi metal yapılarda kullanılan bir tür korozyon koruma sistemidir.
Zehirli boya kaç yıl dayanır?
Bir kez uygulandığında iki yıl dayanır. Yüksek kaliteli kendiliğinden çözünen bir kopolimer olduğundan, minimum birikme olur ve size mümkün olan en temiz gövdeyi sunar. Kirlenme önleyici boyaları güvenli bir şekilde kullanın – kullanmadan önce her zaman etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.
Tekne hangi boya ile boyanır?
Bu nedenle, vinil boya genellikle tekne ve yatların gövdelerinde kullanılır. Bu boyaların avantajlarından biri yumuşak dokularıdır. Yüzeyler için en yaygın kullanılan yat boyaları poliüretan ve epoksidir.
Zehirli boyadan önce astar yapılır mı?
Konvansiyonel/yumuşak antifouling boyaların üzerine kendiliğinden eriyen veya sert antifouling boya uygulandığında, önce yüzeye su altı astarı uygulanmalı ve üzerine yeni antifouling boya uygulanmalıdır.
Antifouling boya nedir?
Ülkemiz üç tarafı denizlerle kaplıdır ve hem deniz taşımacılığı hem de su ürünleri yetiştiriciliği ekonomimizde önemli bir yer tutar. Günümüzde, biyolojik kirlenmeyi önlemek için kullanılan boyalara antifouling boyalar denir. Bu boyalara “toksik boyalar” da denir.
Astarsız boya yapılırsa ne olur?
Boyamadan önce astar uygulamak ilk başta fazladan bir çaba gibi görünebilir. Ancak bu tamamen yanlış bir fikirdir. Astar uygulandıktan sonra iki kat boya yeterli olsa da, astar uygulanmadan çalışmak daha fazla boya uygulaması gerektirir. Bu da daha yüksek maliyet ve zaman kaybı anlamına gelir.
Zehirli boyaya bakır tozu katılır mı?
Bakır tozu ayrıca (epoksi reçine ile karıştırılarak) antifouling ve antifouling kaplama olarak da kullanılır.
Sprey boya nerelerde kullanılır?
Sprey boya nerede kullanılır? Sprey boya; ahşap, metal, beton, plastik, seramik, cam, kağıt, karton vb. Her türlü yüzeyde kullanılabilir ve grafiti sanatçılarının kullandığı sprey boyalar renkli ve canlı sanat eserleri yaratmak için kullanılabilir. Sprey boyalar ayrıca yenileme ve tadilatlarda da oldukça sık kullanılır.
Boya sabitleyici ne işe yarar?
Boyalı kumaşın yıkamaya, terlemeye ve güneşten solmaya karşı dayanıklılığını artırır. Kumaşın renginin daha uzun süre canlı ve kalıcı kalmasını sağlar. Sadece boyalı kumaşlara değil, yeni satın alınan bir tekstil ürününe de uygulayarak ürününüzün ilk günkü gibi daha uzun süre canlı ve renkli kalmasını sağlar.
Kapatan boya ne işe yarar?
Boyalı veya boyasız yüzeylerde oluşan is, nikotin, yağ, nem, grafiti (boya, mürekkep, keçeli kalem/mum boya, ruj vb.) gibi lekeleri ve yanık izlerini mükemmel bir şekilde kapatan, böylece lekelerin tekrar oluşmasını engelleyen mat iç cephe boyasıdır.
Mat boya nerede kullanılır?
Mat – iç mekan kullanımı için en iyisidir. Su bazlı mat boyalar iç mekan duvarları için mükemmeldir. Koridorlar veya çocuk odaları gibi yoğun trafiğe sahip alanlar için idealdir. Özellikle dayanıklı bir yüzey de dahil olmak üzere çeşitli seriler de mevcuttur.