LPG beyninin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
LPG bilgisayarında bir arızanın ilk belirtisi, aracı ilk kez çalıştırırken yaşanan sorunlardır. Bazı araçlar marşa ilk kez basıldığında çalışsa da, hemen durur ve tekrar çalıştırmayı denediklerinde çalışmazlar. Bu durum, karbüratörde aşırı gaz birikmesi nedeniyle oluşur.
LPG gaz ayarı bozuksa ne olur?
LPG ve benzini karıştırmak, aracın rölantide veya yokuş aşağı sürüşte stop etmesine neden olabilir. İleri ayar yanlışsa, arkın durmasına neden olabilir. LPG bilgisayarı herhangi bir nedenle tam olarak ısınmazsa, gaz tam olarak yakılamadığı için araç stop edebilir.
LPG gaz kesici arızalı olursa ne olur?
Arıza durumunda gaz valfi tamamen veya hafifçe açık kalabilir ve gazın geçmesine izin verebilir. Bu küçük miktardaki gaz geçişi bile aracı çalıştırırken ciddi sorunlara yol açacaktır.
LPG regülatörü arızalı olursa ne olur?
Bu arıza bazı araçlarda sıcaklık artışı, güç kaybı ve en önemlisi zamanla silindir kapağı contasının patlamasına neden olur. Araç sahipleri, şüphe duyduklarında veya yılda en az bir kez yedek su deposunu açıp benzin kokusu olup olmadığını kontrol ederek maliyetli harcamalardan kaçınabilirler.
LPG bobin arızası nasıl anlaşılır?
Ateşleme bobini soketini teker teker çıkarın ve motor tepkisini kontrol edin. Soket çıkarıldığında motor titreşiyorsa, ateşleme bobini OK’tur. Soket çıkarıldığında motor çalışmasında herhangi bir değişiklik veya titreşim yoksa, ateşleme bobini veya buji arızalıdır.
LPG diyafram bozulursa ne olur?
LPG bilgisayarının basınç hatasından dolayı gaz tüketimi olmaması, rölantide dalgalanmalar ve stop etme. Zamanla kullanıma bağlı olarak basınç contasında ve diyaframda sertleşme ve çatlamalar meydana gelir. Bu sorunlar regülatörden enjektöre gönderilen gaz basınç seviyesinde değişikliklere neden olur.
LPG enjektör arızası nelere sebep olur?
LPG enjektör arızası genellikle motorunuzdan gelen güç kaybı olarak kendini gösterir. Araç hızlanırken güç kaybedebilir, rölantideyken titreyebilir veya LPG tüketimini artırabilir. Bu belirtiler tespit edildiğinde, aracınızı bir OBD-II tarayıcısıyla teşhis edebilir veya bir profesyonele danışabilirsiniz.
LPG fazla hava alırsa ne olur?
Çok fazla hava emildiğinde yanma odasındaki patlama söner ve araç durur.
LPG beyni kaç yılda değişir?
LPG regülatörünüzün değişim aralığı araç modeline ve regülatör markasına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak aşağıdaki değişim aralıklarını takip etmeniz önerilir: Atiker LPG Bilgisayarı: 5-7 yıl. Diğer LPG regülatörleri: 7-10 yıl.
LPG gaz kesici filtresi tıkanırsa ne olur?
LPG filtresi tıkandığında aracınız ilk önce güç kaybı yaşayacaktır. Bu durumda LPG filtresinden geçen tortu ve yabancı maddeler enjektörünüze zarar verecektir. Tamamen tıkansa bile aracınız artık LPG ile çalışamayacaktır.
Gaz filtre arızası nasıl anlaşılır?
LPG filtresinin tıkalı olduğunun en sık görülen belirtileri: Motor gürültüsünün artması veya kötüleşmesi.
LPG şamandıra arızası nasıl anlaşılır?
LPG şamandırasının belirtileri: Yakıt bitse bile yanlış yakıt seviyesi göstergesi. Gösterge sürekli olarak yakıtın bittiğini veya kötü çalıştığını gösterir.
LPG basınç ayarı bozuksa ne olur?
Araçta oluşan bu basınç dengesizlikleri çoğunlukla aracın gazdan benzine geçmesine neden olur. Ayrıca yakıt tüketimi artar ve rölantide dalgalanmalar meydana gelir. Tüm bunlar araçların performansının düşmesine neden olur.
LPG beyni bozuksa ne olur?
Bu arıza LPG beyni üzerinden araçta istenmeyen bazı sorunların yaşanmasına neden olur. Özellikle rölantide çalışırken düzensiz çalışma, sabahları aracı çalıştıramama gibi durumlar yaşanabilir. LPG beyni bu şekilde arızalandığında mutlaka beynin yenisi ile değiştirilmesiyle önlem alınması gerekir.
Diyafram arızası nasıl anlaşılır?
Genellikle araç soğukken çalışmaz, ancak sıcakken daha kolay çalışır çünkü akü çalışma sırasında şarj edilir. Her iki durumda da aracınızı çalıştıramıyorsanız, karbüratör diyaframı arızalı olabilir.
Araç beyni bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Motoru çalıştırmada zorluk, rölanti sorunları, artan yakıt tüketimi, uyarı ışıklarının yanması veya motorun aniden kapanması gibi belirtiler motor bilgisayarında bir sorun olabileceğini gösterir. Bu tür belirtiler tespit edilirse, motor bilgisayarı kodları bir teşhis aracı kullanılarak okunmalıdır.
LPG ayar bozukluğu nasıl anlaşılır?
Gaz kelebeğinin yanlış ayarlandığını nasıl anlarsınız? Motor gaz pedalına düzensiz tepki veriyor. Artan yakıt tüketimi
LPG beyni kaç yılda bir değişir?
LPG regülatörünüzün değişim aralığı araç modeline ve regülatör markasına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak aşağıdaki değişim aralıklarını takip etmeniz önerilir: Atiker LPG Bilgisayarı: 5-7 yıl. Diğer LPG regülatörleri: 7-10 yıl.
LPG beyni ömrü ne kadar?
LPG tankları (otogaz) için TSE ve AB standartları 10 yıllık kullanım ömrü öngörmektedir.