Mısır kaç cm arayla dikilir?
Sıra dikiminde genellikle sıra arası 70 cm, sıra üzeri 25 cm’dir. Bu tür dikimlerde dekara 6.000 civarında bitki düşmektedir.
Danelik mısır Sira arası kaç km?
Tohum I. ürün ekimlerinde 5-6 cm derinliğe, II. ürün ekimlerinde 6-8 cm derinliğe ekilmelidir. Mekanik hasada uygun olması için sıra arası 70 cm, tahıl ekimlerinde sıra arası 20-24 cm olmalıdır.
Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?
Mısırda yüksek verim elde etmek için hem taban gübresi hem de ekimden sonra üst gübreleme iki dönemde yapılmalıdır; birincisi 6-7 yapraklı dönemde (ilk çapa üzerinde) ilk N uygulaması, ikincisi ise son çapa üzerinde yapılmalıdır.
Mısır koçanı kaç cm?
Koçan uzunluğu çeşide bağlı olarak 10-40 cm’dir. Genel olarak melez çeşitlerde koçan uzunluğu 20-30 cm’dir. Koçan çapı 3 ila 6 cm arasındadır. Koçan içindeki çekirdek sayısı 300 ila 1000 arasında değişse de genellikle 500 ila 600 çekirdek yeterli kabul edilir.
Mısır en çok hangi hayvan sever?
Mısır’da köpek evin çok önemli bir üyesi olarak kabul edilirken, kedi ise en popüler evcil hayvan olarak kabul ediliyordu.
Mısır tohumu ne kadar derine ekilir?
MISIR BİTKİLERİ İÇİN EKİM DERİNLİĞİ İyi hazırlanmış, ılıman tohum yatağına sahip tarlalarda ideal ekim derinliği 7-8 cm olmalıdır. Şubat-Mart aylarındaki ekimlerde, toprak sıcaklığına bağlı olarak ekim derinliği 5-6 cm olabilir.
Mısır’a ilk su ne zaman verilir?
Dikimden itibaren ilk sulama bitki 40-50 cm boyundayken yapılır, ancak sulama toprak yapısına bağlı olarak değişebilir. Mısır bitkisinin suya ihtiyaç duyduğu en kritik dönem, tepe ve koçanların oluştuğu dönemdir. Bu dönemde olası su stresi, verimlilikte önemli bir düşüşe yol açar.
Mısır neyi sever?
Mısır bitkisi toprak gereksinimleri açısından seçici bir bitkidir. Mısır, yüksek su tablası ve zayıf drenaja sahip toprakları sevmez. Mısır yetiştirmek için en uygun topraklar, organik madde ve bitki besinleri açısından zengin, sıcak, tınlı, iyi drene edilmiş ve iyi havalandırılmış topraklardır.
Mısır’a hangi gübre atılır?
Gübreleme; Mısır yetiştirilen toprağın organik madde içeriği iyi olmalıdır. Dikimden sonra dekara 50 kg. 15-15-15 kompleks gübre verilmelidir. İlk çapa ile dekara 20 kg. Üre verilmelidir. Mısırın potasyumlu gübrelerle gübrelenmesine gerek yoktur.
Şeker gübresi mısır’a ne zaman atılır?
Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.
Mısır nasıl hızlı büyür?
Mısırın hızlı ve sağlıklı gelişimi için uygun toprak ve tavlama koşulları gereklidir. Düşük toprak sıcaklıkları ve aşırı nem kök gelişimi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Ayrıca toprak sıcaklığı çimlenme oranını düzenleyen bir faktördür.
Mısır’a kükürt ne zaman atılır?
Buna göre kükürt uygulama yöntemleri; “Standart” (kükürt kullanılmadan standart gübreleme N, P, K), “App.1” (ekimde 1. doz uygulaması), “App.2” (ekimde 2. doz uygulaması), “App.3” (ekimden yaklaşık 2 gün sonra). “App.
Mısır kaç günde tepe püskül çıkarır?
Hava şartlarına bağlı olarak 2-4 günde mısır koçanından püsküller çıkar. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozları birikinceye kadar 10-15 gün canlı kalabilir.
En iyi mısır tohumu hangisi?
Sentinel mısır tohumu, güçlü bitki yapısı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Endüstriyel pazara uygunluğu ve taze tüketim imkânı Sentinel mısır tohumunun tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.
Mısır’a çapa ne zaman yapılır?
Yabancı ot yoğunluğuna ve bitkinin gelişimine bağlı olarak, mısırlar 2-3 yapraklı olduğunda ilk çapayı, mısırlar 25-30 cm boya ulaştığında ise ikinci çapayı yapabilirsiniz.
Mısır kaç günde bir sulanır?
Mısır bitkisi su ihtiyacına bağlı olarak yaklaşık 2 günde bir sulanmalı, en fazla 7-8 günde bir sulama yapılmalıdır. Ancak hava şartları, toprak yapısı ve su temin kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak sulama programı ayarlanabilir.
Mısır rutubeti kaç olmalı?
Kendine has kokusu, tadı ve rengi olmalı, yabancı tat ve koku, özellikle ısı ve küf kokusu olmamalı, 2. İçerisinde canlı böcek bulunmamalı, 3. Islak olmamalı ve nem oranı %15’ten fazla olmamalıdır.
1 koçan mısır kaç gram gelir?
1 koçan (100 gr) pişmiş mısırın kalorisi 96 kcal’dir.
Mısır kaç günde fide olur?
Yetiştirilen mısırın türüne göre değişmekle birlikte ortalama olarak mısır 80 ila 130 günde sonuç vermeye başlar. Ortalama 10 derece toprak sıcaklığında ekilen mısır 10 gün içinde çimlenmeye başlar.